Over ons

De Dansschool staat onder leiding van Felice Sleegers.

Felice zette haar eerste danspassen toen ze 8 jaar was. Na verschillende stijlen gevolgd te hebben zoals: jazz, streetdance, klassiek ballet, spitzen, modern en selectie begon zij aan de Opstapcursus in Tilburg (Fontys dansacademie) en vervolgens de Schakelklas in Rotterdam, beiden weekendopleidingen. Na het afronden van haar gymnasium startte ze aan de HBO Dans opleiding op Codarts (Rotterdamse dansacademie), die zij met succes afrondde in 2013.

In het tweede jaar van haar opleiding (januari 2011) is Felice begonnen met lesgeven en sindsdien nooit meer gestopt. Tijdens haar opleiding is zij 2 weken naar Zuid-Afrika geweest om les te geven in de townships, en ook is ze tijdens en na haar opleiding 2 keer een maand naar New York geweest, om daar danslessen te volgen bij professionele dansstudio’s, om zo zelf in training te blijven en als inspiratie voor haar lessen.

In Mei 2016, net voor de start van haar dansschool, is zij weer 2 weken terug naar New York geweest, ook om danslessen te volgen. Felice hecht veel waarde aan de sfeer in de les, en een sterk groepsgevoel. Uiteraard is een goede technische basis ook van belang en ook wordt er in de lessen veel aandacht besteed aan muzikaliteit. Felice is erg gedreven en gepassioneerd en motiveert haar leerlingen dan ook om vol overgave te dansen.

Mijn naam is Janai Bart en ik ben 21 jaar oud. Vanaf mijn zesde ben ik al bezig met dansen. Ik ben begonnen bij DPFC Dance Center. Daar ben ik al vrij snel in de selectie weten te komen en heb ik tot mijn dertiende daar gedanst. Ik heb daar geleerd om met veel passie, gedrevenheid en discipline te dansen. Door in het selectie team te zitten, werd ik van jongs af aan al getraind om een performer te zijn en ervoor te gaan. Naast het trainen bij de selectie, deed ik ook de vooropleiding junioren klas en de A-klas op Codarts. Na het vertrekken van de middelbare school wilde ik toch nog iets doen met dans naast mijn vervolgopleiding. Ik ben toen op mijn zeventiende begonnen met de vooropleiding Schakelklas ook op Codarts. Ik ben als het ware in een hele technische danswereld opgegroeid waar in techniek altijd centraal stond. Ik heb toen echt mijn eigenheid kunnen vinden in moderne dans/ improvisatie. De schakelklas heeft veel deuren voor mij geopend en ik heb mij daardoor goed kunnen ontwikkelen, waardoor ik nu op Codarts de Docent Dans opleiding volg.

Ook probeer ik meer mezelf te ontwikkelen in andere contexten. Zo ben ik op mijn achttiende voor 6 weken naar New York geweest om een Summer intensive te volgen, bij Alvin Ailey. Sinds kort ben ik aangesloten bij Aviv Dance Company, een christelijk dansgezelschap dat dans en geloof combineert en een vernieuwing wil zijn niet alleen in kerken, maar ook in het dans werkveld. 

 

Als docent ben ik iemand die met mijn leerlingen verbind. Ik vind het belangrijk dat ik mijn kennis en passie aan hen kan meegeven. Door mijn enthousiasme en plezier die ik heb voor mijn vak kan ik ook mijn leerlingen motiveren en inspireren.