Over Felice

De Dansschool staat onder leiding van Felice Sleegers.

Felice zette haar eerste danspassen toen ze 8 jaar was. Na verschillende stijlen gevolgd te hebben zoals: Jazzdance, Streetdance, Klassiek ballet, Spitzen, Moderne dans en de selectiegroep  begon zij aan de Opstapcursus in Tilburg (Fontys dansacademie) en vervolgens de Schakelklas in Rotterdam, beiden weekendopleidingen. Na het afronden van haar Gymnasium startte ze aan de HBO Dans opleiding op Codarts (Rotterdamse dansacademie), die zij met succes afrondde in 2013.

In het tweede jaar van haar opleiding (januari 2011) is Felice begonnen met lesgeven en sindsdien nooit meer gestopt. Tijdens haar opleiding is zij 2 weken naar Zuid-Afrika geweest om les te geven in de townships, en ook is ze tijdens en na haar opleiding 2 keer een maand naar New York geweest, om daar danslessen te volgen bij professionele dansstudio’s, om zo zelf in training te blijven en als inspiratie voor haar lessen. Het zelf blijven dansen heeft Felice altijd als erg waardevol beschouwd 🙂

In Mei 2016, net voor de start van haar dansschool, is zij weer 2 weken terug naar New York geweest, ook om danslessen te volgen. Felice hecht veel waarde aan de sfeer in de les, en een sterk groepsgevoel. Uiteraard is een goede technische basis ook van belang en ook wordt er in de lessen veel aandacht besteed aan muzikaliteit. 

Na Codarts heeft zij een aantal jaar ervaring opgedaan in het verzorgen van danslessen, waarna ze in Mei 2016 Dansstudio Felice heeft opgericht. Wij zijn gestart in Bergschenhoek, maar sinds mei 2021 is de hoofdvestiging van de dansschool in Rotterdam Schiebroek/Hillegersberg. In deze regio hebben wij nu 2 leslocaties en in Berkel en Rodenrijs 1. Het beste van 2 werelden dus en voor ieder wat wils 🙂 Omdat het voor Felice onmogelijk werd gemaakt 100% van haar ziel en zaligheid in de dansschool te steken – 3 sluitingen – is zij sinds 2021 zelf ook weer meer aan het dansen 🙂 Sinds de zomer van 2023 treed zij op op bruiloften in binnen en buitenland.

Iets wat sinds 2021 ook tot uiting komt in onze mooie dansvoorstellingen. Felice is van oorsprong een contemporary danseres, maar is all – round geschoold. Felice is erg gedreven en gepassioneerd en motiveert haar leerlingen dan ook om vol overgave te dansen.