Lesaanbod

Lesaanbod

Dansstudio Felice verzorgt danslessen in de stijlen: Klassiek ballet, jazzdance, Streetjazz, moderne dans, Afrikaanse dans, kinderdans en spitzen. Vanaf 4 jaar ben je welkom! Er worden lessen verzorgd voor kinderen, jongeren en volwassenen. Er wordt lesgegeven in Niveau’s, zowel beginnende als gevorderde dansers zijn welkom!

Kinderen van 3 jaar die interesse hebben om te dansen zijn ook van harte welkom! Probeer de kinderdans les gerust uit, het ene kind van 3 doet goed mee, voor een ander kan het nog te vroeg zijn 🙂

Heb je ambities om naar Codarts (de Rotterdamse dansacademie) te gaan, laat het Felice even weten. Dan kan ze je daarin begeleiden. Er zijn verschillende (voor) opleidingen die je kunt volgen.

Klassiek ballet

Klassiek ballet is de basis van alle dansstijlen. Er wordt gewerkt aan houding, muzikaliteit, techniek, souplesse en kracht. Ook zal er veel aandacht besteed worden aan dansgevoel. Bij de luxe van een man in de les, werken we ook aan partnerwerk. Vooral tijdens het repeteren voor de voorstelling! Ambieer je een carrière in de danswereld, dan is klassiek ballet een must.

Jazzdance

Bij jazzdance is muzikaliteit essentieel. Er wordt gewerkt aan ritmegevoel, swing, coördinatie, isolatie en dynamische verschillen. Ook is “in de vloer” dansen erg belangrijk bij deze dansstijl.

Streetjazz

In deze les worden jazzdance en streetdance gecombineerd. Er wordt gewerkt vanuit de jazztechniek, en invloeden vanuit urban en hiphop. Deze les heeft een stoer karakter. Timing, muzikaliteit en ritmegevoel zijn erg belangrijk.

Kleuterdans

De kinderen maken spelenderwijs kennis met het vak dans. Deze les heeft een algemeen karakter, wat wil zeggen dat de kinderen de beginselen van zowel ballet als jazzdance aangeleerd krijgen. Er wordt veel gebruik gemaakt van improvisatie en de ruimte van de zaal.

Kinderdans

De kinderen maken nog steeds spelenderwijs kennis met het vak dans, maar deze dansles heeft een wat meer dansant karakter. Dat wil zeggen dat er tijdens de danslessen meer aandacht wordt besteed aan danstechniek, zodat de kinderen beter voorbereid zijn op dan wel klassiek ballet dan wel streetjazz wanneer zij 7 jaar zijn en mogen doorstromen.

Moderne dans

Bij moderne dans werken we vanuit adem. Er wordt veel op de vloer gedanst. Spanning en ontspanning, flow, groot bewegen en energie zijn onderwerpen die aan bod komen. Ook is expressie erg belangrijk en wordt er veel aandacht besteed aan dansgevoel.

Afrikaanse dans

Bij Afrikaanse dans is “in de vloer” dansen erg belangrijk. Er wordt veel gebruik gemaakt van ritmes, ademhaling, isolaties en timing. Fysiek gezien heb je wel een bepaald uithoudingsvermogen nodig. In vergelijking met westerse culturen dansen ze in Afrika echt van binnenuit.

Spitzen

Als je 12 jaar bent mag je op spitzen gaan dansen.

Voorwaarden hiervoor zijn:

Dat je minstens 1 balletles in de week volgt.

Dat je ballettechniek goed genoeg bevonden wordt door de docente.

Dat je “goedgekeurd” wordt door de fysiotherapeut waar Dansstudio Felice mee samenwerkt.

Na de fysieke check van de fysiotherapeut volgt er een terugkoppeling naar de dansschool. Daarna is het altijd nog aan de docente of er daadwerkelijk begonnen wordt met de spitzentraining.

Samenwerking Flevo Dance Wear

Aan het begin van elk seizoen komt Flevo Dance Wear langs op de dansschool, om spitzen aan te meten en te verkopen. Heb je tussentijds nieuwe spitzen nodig, dan graag bij Flevo Dance Wear nieuwe aanschaffen. Zij zitten gevestigd in Almere maar zijn 1 keer per maand in Den Haag. Flevo Dance Wear heeft ze in alle soorten en maten, elke voet is anders namelijk. En als de spitzen niet goed aangemeten zijn, is het voor de leerling moeilijk om er op te staan, en maakt het voor de docente heel moeilijk om de leerling te corrigeren.

Leslocaties

Met ingang van woensdag 19 mei 2021 hebben we 2 leslocaties

Alle kinderlessen worden gegeven bij The Fitness Lounge in Berkel en Rodenrijs. De danszaal is op de eerste verdieping en heeft een bruine vloer. De danszaal is 12m bij 10m dus ruim genoeg! Er ligt een mooie aerobics vloer die geschikt is voor leerlingen, docenten en toekomstige docenten, 4 speakers en géen lichtinval! Er is goede ventilatie in de zaal aanwezig, wat fijn is! De maximale groepsgrootte 16.

Danszaal Locatie Berkel en Rodenrijs!

Alle lessen vanaf 12 jaar worden gegeven bij de Buurvrouw in Rotterdam Schiebroek/Hillegersberg.

De danszaal zit op de eerste verdieping en heeft een grijze vloer. De danszaal is 10m bij 6m en voorzien van een piano en barre voor de balletlessen! We zullen weer gaan werken met mijn ghetto-blaster en er hangt een scherm zodat er minder zonlicht naar binnen komt in de zomer! Ook fijn tegen de hitte:)

De maximale groepsgrootte is 16. Voor de volwassenen lessen die ik geef in Rotterdam is de maximale groepsgrootte 8.

We gebruiken de grote woonkamer op de eerste verdieping als kleedkamer.

De ingang van de danszaal is aan de rechterkant van het gebouw, daar wij met enige regelmaat de enige aanwezigen in het pand zijn graag even aanbellen bij binnenkomt 🙂

De Buurvrouw in Rotterdam beschikt ook over een mooie theaterzaal op de begane grond waar wij uitvoeringen kunnen geven!

Vanaf januari 2023 starten we met het verzorgen van danslessen op een derde  leslocatie 😊 Sportcentrum de Wilgenring, Adres: Melanchtonweg 70, Rotterdam.

Deze locatie is érg dichtbij onze leslocatie Stichting Wijktheater de Buurvrouw.

Het is een sportcentrum inclusief zwembad, grote sporthal, squashbanen, horeca gedeelte

en – uiteraard – een danszaal. Het is weer een wat grotere en levendigere leslocatie. 😊