Lesaanbod

Lesaanbod

Dansstudio Felice verzorgt danslessen in de stijlen: Klassiek ballet, Jazzdance, Streetjazz, Moderne dans, Afrikaanse dans, Kleuterdans, Kinderdans en Spitzen. Vanaf 3 jaar ben je welkom! Er worden lessen verzorgd voor kinderen, jongeren en volwassenen. Er wordt lesgegeven in Niveau’s, zowel beginnende als gevorderde dansers zijn welkom!

Kinderen van 3 jaar die interesse hebben om te dansen zijn zeker van harte welkom! Probeer de kleuterdans les gerust uit, het ene kind van 3 doet goed mee, voor een ander kan het nog te vroeg zijn 🙂

Sinds oktober 2022 is er een aparte les kleuterdans 3-4 jaar.

Deze vindt plaats op onze les locatie in Berkel en Rodenrijs op de maandag middag van 16.15-17.00

In oktober 2023 is de kleuterdans les wederom samengevoegd met de les kinderdans.

Dit om het rendabel en leuk voor iedereen te houden. 🙂 

Heb je ambities om naar Codarts (de Rotterdamse dansacademie) te gaan, laat het Felice even weten. Dan kan ze je daarin begeleiden. Er zijn verschillende (voor) opleidingen die je kunt volgen. Heb je ambiies om naar ArTEZ, AHK of Fontys te gaan dan kan ze je daarin uiteraard ook begeleiden. Codarts is de dansacademie die het dichtst in de buurt zit van de dansschool. Dat dat voor mij de juiste plek was, wil niet zeggen dat een andere academie voor een leerling niet fijn(er) kan zijn 🙂

Klassiek ballet

Klassiek ballet is de basis van alle dansstijlen. Er wordt gewerkt aan houding, muzikaliteit, techniek, souplesse en kracht. Ook zal er veel aandacht besteed worden aan dansgevoel. Bij de luxe van een man in de les, werken we ook aan partnerwerk. Vooral tijdens het repeteren voor de voorstelling! Ambieer je een carrière in de danswereld, dan is klassiek ballet een must.

Jazzdance

Bij jazzdance is muzikaliteit essentieel. Er wordt gewerkt aan ritmegevoel, swing, coördinatie, isolatie en dynamische verschillen. Ook is “in de vloer” dansen erg belangrijk bij deze dansstijl.
Notitie: momenteel is de les jazzdance op de woensdag niet actief. Wil je graag op jazzdance adviseren we je te starten bij de les streetdance jazz op de maandag van 17.00-18.00, alvorens door te stromen.

Streetjazz

In deze les worden jazzdance en streetdance gecombineerd. Er wordt gewerkt vanuit de jazztechniek, en invloeden vanuit urban en hiphop. Deze les heeft een stoer karakter. Timing, muzikaliteit en ritmegevoel zijn erg belangrijk.

Kleuterdans

De kinderen maken spelenderwijs kennis met het vak dans. Deze les heeft een algemeen karakter, wat wil zeggen dat de kinderen de beginselen van zowel ballet als jazzdance aangeleerd krijgen. Er wordt veel gebruik gemaakt van improvisatie en de ruimte van de zaal.

Kinderdans

De kinderen maken nog steeds spelenderwijs kennis met het vak dans, maar deze dansles heeft een wat meer dansant karakter. Dat wil zeggen dat er tijdens de danslessen meer aandacht wordt besteed aan danstechniek, zodat de kinderen beter voorbereid zijn op dan wel klassiek ballet dan wel streetjazz wanneer zij 7 jaar zijn en mogen doorstromen.

Moderne dans

Bij moderne dans werken we vanuit adem. Er wordt veel op de vloer gedanst. Spanning en ontspanning, flow, groot bewegen en energie zijn onderwerpen die aan bod komen. Ook is expressie erg belangrijk en wordt er veel aandacht besteed aan dansgevoel.

Afrikaanse dans

Bij Afrikaanse dans is “in de vloer” dansen erg belangrijk. Er wordt veel gebruik gemaakt van ritmes, ademhaling, isolaties en timing. Fysiek gezien heb je wel een bepaald uithoudingsvermogen nodig. In vergelijking met westerse culturen dansen ze in Afrika echt van binnenuit.
Notitie: momenteel is de les Afrikaanse dans niet actueel. Voor kinderen hebben we de les streetdance jazz op de maandag op onze locatie in Berkel en Rodenrijs. Voor jongeren/volwassenen hebben we de les modern ballet op dinsdagavond op onze locatie de Buurvrouw in Schiebroek 🙂

Spitzen

Als je 12 jaar bent mag je op spitzen gaan dansen.

Voorwaarden hiervoor zijn:

Dat je minstens 1 balletles in de week volgt.

Dat je ballettechniek goed genoeg bevonden wordt door de docente.

Dat je “goedgekeurd” wordt door de fysiotherapeut waar Dansstudio Felice mee samenwerkt.

Na de fysieke check van de fysiotherapeut volgt er een terugkoppeling naar de dansschool. Daarna is het altijd nog aan de docente of er daadwerkelijk begonnen wordt met de spitzentraining.

Samenwerking Flevo Dance Wear

Aan het begin van elk seizoen komt Flevo Dance Wear langs op de dansschool, om spitzen aan te meten en te verkopen. Heb je tussentijds nieuwe spitzen nodig, dan graag bij Flevo Dance Wear nieuwe aanschaffen. Zij zitten gevestigd in Almere maar zijn 1 keer per maand in Den Haag. Flevo Dance Wear heeft ze in alle soorten en maten, elke voet is anders namelijk. En als de spitzen niet goed aangemeten zijn, is het voor de leerling moeilijk om er op te staan, en maakt het voor de docente heel moeilijk om de leerling te corrigeren.

Leslocaties

Met ingang van woensdag 29 maart 2022 hebben we 3 leslocaties!

Alle kinderlessen worden gegeven bij My Life in Berkel en Rodenrijs. De danszaal is op de tweede verdieping en heeft een lichtbruine vloer. De danszaal is 12m bij 10m dus ruim genoeg! Er ligt een mooie aerobics vloer die geschikt is voor leerlingen, docenten en toekomstige docenten, 4 speakers en géen lichtinval! De ramen zijn verduisterd zodat er niet in de danszaal gekeken kan worden. Fijn voor onze kleine danseressen, en ook fijn voor mijzelf 🙂 In verband met de houdingen die wij uitvoeren. Er is goede ventilatie in de zaal aanwezig, wat fijn is! De maximale groepsgrootte is 16. Hier wordt lesgegeven aan kinderen in de leeftijd 3-8 jaar. We hopen uiteindelijk weer de volledige jeugd aan te trekken 🙂

Danszaal Locatie Berkel en Rodenrijs!

Alle lessen vanaf 15 jaar worden gegeven bij de Buurvrouw in Rotterdam Schiebroek/Hillegersberg.

De danszaal zit op de eerste verdieping en heeft een grijze vloer. De danszaal is 10m bij 6m en voorzien van een piano en barre voor de balletlessen! We zullen weer gaan werken met mijn ghetto-blaster dan wel boksjes en er hangt een scherm zodat er minder zonlicht naar binnen komt in de zomer! Ook fijn tegen de hitte:)

De maximale groepsgrootte is 16. Voor de jongeren/volwassenen lessen die ik geef in Rotterdam is de maximale groepsgrootte 8.

We gebruiken de grote woonkamer op de eerste verdieping als kleedkamer, of het atelier beneden als de grote woonkamer bezet is.

De ingang van de danszaal is aan de rechterkant van het gebouw. 🙂

De Buurvrouw in Rotterdam beschikt ook over een mooie theaterzaal op de begane grond waar wij uitvoeringen kunnen geven!

Dit hebben wij gedaan in juli 2022 en zullen wij in juli 2024 wederom gaan doen 🙂

Vanaf maart 2023 zijn we gestart met het verzorgen van danslessen op een derde  leslocatie 😊
Sportcentrum de Wilgenring, Adres: Melanchtonweg 70, Rotterdam.

Deze locatie is érg dichtbij onze les locatie Stichting Wijktheater de Buurvrouw.

Omdat we bij de Buurvrouw geen kinderdanslessen kunnen verzorgen hebben we gekozen voor een tweede les locatie in Rotterdam Schiebroek/Hillegersberg 🙂

Het is een sportcentrum inclusief zwembad, grote sporthal, squashbanen, horeca gedeelte en – uiteraard – een danszaal. Het is weer een wat grotere en levendigere les locatie. 😊 Wat betekent dat we hier – op termijn – weer meerdere uren achter elkaar in kunnen roosteren.

We zijn gestart op de woensdag middag met een les kinderdans 5-6 jaar. Na de voorjaarsvakantie in 2024 gaan we ook uitbreiden met een dansles streetdance 7-9 jaar op de vrijdagmiddag.

De danslessen worden gegeven in de spiegelzaal. Deze is als je naast de kassa de trap op gaat op de eerste verdieping. De kleedkamers zijn op de begane grond naast squash baan 1 en 2 aan de rechterkant van de trap. We hopen in de toekomst verder uit te gaan breiden in de Wilgenring 🙂